Ik zoek een basisschool

Voor nieuwe ouders

Start je kind straks bij ons op school? Dan neemt de leerkracht voor de vierde verjaardag contact met je op. Hieronder vind je alvast wat meer informatie.

Wennen

De meeste kinderen vieren hun vierde verjaardag nog op het kinderdagverblijf. De dag na hun verjaardag komen ze dan naar school. Vanaf dat kinderen drie jaar en tien maanden oud zijn, mogen ze al vier dagdelen komen wennen. De leerkracht overlegt hier van tevoren met je over.Omdat de onderbouwgroepen aan het einde van het schooljaar op het maximale aantal leerlingen zitten, de samenstelling van de groepen na de zomervakantie anders is en er veel extra activiteiten in die periode van het schooljaar gepland zijn, zijn kinderen die vier of minder weken voor de zomervakantie vier jaar worden van harte welkom om ná de zomervakantie te starten. Zij komen dus niet eerst vier dagdelen wennen. Kinderen die tot vier weken na de eerste schooldag vier jaar worden, zijn vanaf de eerste schooldag welkom.

Dagdelen

Kinderen die nog geen vijf jaar oud zijn hoeven nog niet alle dagen naar school. We raden aan om kinderen die pas net op school zijn geleidelijk te laten wennen aan steeds meer dagdelen. De leerkracht kan hierover adviseren. Leerlingen die tussen de kerst- en de zomervakantie vier jaar worden, zijn dat schooljaar elke woensdag- en vrijdagmiddag vrij.

Zelfredzaamheid

Wanneer je kind naar school komt verwachten wij dat hij/zij zindelijk is en zelfstandig naar de wc kan. Verder verwachten wij dat je kind zelf zijn of haar jas aan kan doen (oefen vooral ook met de rits!) en zichzelf kan aan- en uitkleden. Uiteraard helpen we wel met moeilijke knopen.

Indeling

Bij de indeling van onze groepen houden we rekening met een groot aantal factoren, zoals het aantal jongens en meisjes, nederlandstalige en anderstalige leerlingen of specifieke onderwijsbehoeften. Daarom kunnen we geen rekening houden met individuele verzoeken om kinderen bij bepaalde leerlingen of leerkrachten te plaatsen.